Inspirirani jedinstvenom pojavom, gdje su svi tipovi tala koji se nalaze u Istri ispremiješani na prostoru općine Brto-nigla, osmislili smo naše nove choco-gastro suvenire, praline i bombonijeru, 4truffles / 4terre.
Suveniri su realizirani u suradnji s Tz Br- tonigla i predstavljeni na Choco&Wine Festu, Brtonigla 2019. |
rojekt 4 čokolade o 4 zemlje istražuje kombinacije autohtonih istarskih okusa, uzgojenih na četiri različite vrste tala (oboje posebno s područja Brtonigle) s najfinijim vrstama tamnih, bijelih i mliječnih čokolada, te čokolade ruby.
Tako dobivene recepture, periodično se mijenjaju u odabiru namirnica, omje-rima, vrstama čokolade i načinu izrade. Proces se ponavlja sve dok se ne postigne savršenstvo okusa. |
STRAŽIVANJE OKUSA br.1:
Crna Istra: tamna čokolada 70% kakaa CacaoBarry Bio, extra djevičansko masli- novo ulje (BM .Buršić) tostirani lješnjaci; Siva Istra: mliječna čokolada Cacao-Barry, tostirani bademi, jabuka, malvazija 4terre (Cattunar); Crvena Istra: čokolada Ruby, med od akacije (OPG Zugan), Šafran Istre (Suavis); Bijela Istra: bijela čokolada CacaoBarry, smokve, koromač, komovica (Ravalico). |